czwartek, 10 września 2015

Domowe pesto

Cześć!

Mam nadzieję, że każdy z Was miał kiedyś okazję spróbować pesto :)
Jeśli nie, to naprawdę macie czego żałować!
Własnoręcznie robione pesto jest niczym innym jak zbiorem witamin i pyszności razem :)

Każdy może bez problemu wykonać takie danie, ponieważ potrzebny jest do tego tylko blender. Myślę, że taki przyrząd gości na stałe w niejednej kuchni.

A więc zaczynamy...

- 1 ząbek czosnku
- liście bazylii (około garści, w zależności od potrzeb, w trakcie miksowania można dodawać)
- 5 suszonych pomidorów
- 4 gałązki świeżej pietruszki
- olej z pomidorów suszonych (najlepiej taki ponieważ ma w sobie jeszcze dodatkową porcję ziół i przypraw)
- trochę orzechów nerkowca (spokojnie, jakoś się zblenderują)
- trochę nasion słonecznika

Teraz wielkie miksowanie, makaron spaghetti i smacznego :)





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz